Design-Talo Pala

4h + k + s 122m²

Mikkelin asuntomessujen kohde 2 Design-Talo Palan tunnelma on tumma ja intensiivinen astuttaessa ovesta sisään. Jo heti eteisessä yksityiskohdat saavat huomion, kaunis kalanruotolaatoitus ja kiiltävän mustat lattiasta kattoon yltävät liukuovet kätkevät vaatesäilytyksen. Katse osuu sivutasolla oleviin sisustusesineisiin kunnes sisääntuloa vastapäätä olevat ikkunat vievät täyden huomion. Suuret ikkunat tuovat runsaasti valoa tummaan tilaan eikä vaikutelma ole lainkaan pimeä.  Seinissä on rohkean tumma sävy mikä toimii kokonaisuudessa loistavasti.  Musta keittiö saarekkeineen ovat yhteinäistä tilaa ruokailutilan ja olohuoneen kanssa. Sisustuksen on suunnitellut Mikko Toppala.

Suuret ikkunat tilan molemmin puolin tuovat runsaasti luonnonvaloa. Musta Uuniseppien takka ja vastakkain sijoitetut vaaleat sohvat suuren maton päällä luovat kutsuvan näköisen ja hienostuneen tunnelman olohuoneeseen.

Korkeiden kaappien keskelle jäävä syvennys on sopivan hillitty ja tyylikäs.  

Kristallilasit tuovat  näyttävyyttä kattaukseen ja nousevat upeasti esiin tummassa sisustuksessa.

Keittiösaareke

Tv on sijoitettu omaan huoneeseen.

Työhuoneessa tunnelma on aavistuksen vaaleampi. Hylly on Cobellosta.

Makuuhuoneessa on muhkea petaus ja seesteinen värimaailma, jota on terästetty mustalla ja violetilla. Makuuhuoneesta pääsee kulkemaan ulos maisemaoven kautta, samoin olohuoneessa. Sisäväliovet säästävät tilaa liukuessaan seinän sisään. Design-Talo Pala on eheä ja kaunis kokonaisuus.

TEKSTI: TAIVALDECO KUVAT: TAIVALDECO