ESITTELYSSÄ: Romanttisesti mustavalkoinen koti

Tässä kuusihenkisen lapsiperheen kodissa yhdistellään uutta, vanhaa ja itse tehtyä sekä toinen toistaan suloisempia ja sykähdyttävämpiä yksityiskohtia. Taidokkaasti sisustetussa kodissa musta ja valkoinen toistuvat tasapainoisesti kodin kaikissa tiloissa sitoen sisustuksen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

 

 

keittiö (2)

Talossa on kolme makuuhuonetta, olohuone, keittiö, kodinhoitohuone, kaksi wc:tä, kylpyhuone ja sauna. Perhe on asunut tässä omakotitalossa lyhyen aikaa. Kylpyhuone ja sauna ovat aiempien asukkaiden remontoimat. Lattiaan vaihdettiin tummanharmaa puukuvioinen laminaatti muuton yhteydessä. Kotia sisustetaan ja remontoidaan haaveiden innoittamana seuraavan projektin siintäessä jo ajatuksissa.

Eteisen seinällä on suuri oksista tehty sydän alapuolellaan avainkaappi. Eteisestä aukeaa näkymä olohuoneeseen, lastenhuoneisiin ja keittiöön.

Inspiraatiota sisustamiseen saadaan sisustuslehdistä- ja tv-ohjelmista sekä toisten kodeista. Kodin huonekalut ja piensisustus esineet ovat löytyneet kotiin vuosien saatossa ja sisustustyyli on rakentunut omaa silmää miellyttävistä jutuista. Sisustuslöytöjä tehdään myös kirpputoreilta ja  paljon aarteita on löytynyt sukulaisilta. Huonekaluja ja esineitä tuodaan mieluisaksi tuunaten omaan kotiin ja osa huonekaluista on tunnearvoaltaan tärkeitä.


 

Olohuoneessa vietetään perheen kesken paljon aikaa, tummanharmaa sohva on keskeisellä paikalla oleskelutilassa luoden kutsuvan vaikutelman jo taloon sisään tultaessa. Tv-taso sijaitsee sohvaa vastapäätä. Lipasto ja vitriini asettuvat sohvan molemmin puolin. Tumma, aavistuksen hohtava nukkamatto on kodikas ja pehmeyttä tuova elementti. Kuviollinen torkkupeite sohvan käsinojalla tuo kontrastia. Sohvalla viihtyy myös perheen touhukkain jäsen, pieni Tico-koira.

Olohuoneessa kynttilänjalat ja koriste-esineet ovat esillä luoden kauniita kokonaisuuksia.


 

kynttilänjalat-lasiset

Lastenhuoneen sisustuksessa musta ja valkoinen toimivat iloisissa väreissä hehkuvien lelujen neutraaleina pohjaväreinä. Tärkeimmät pehmolelut ovat esillä päiväpeitteen päällä. Sängyn päätyyn sijoitetuissa säilytyskoreissa lelut ovat helposti leikkiin otettavissa ja pois korjattavissa. Sänkyjen vastakkaisella seinustalla on lisää säilytystilaa leluille ja hyllykön päältä löytyy myös tv. 

lastenhuoneen-sisustus

Suuren ja pehmoisen maton päälle on ihana istahtaa leikkimään. Sängyn päädyssä olevat lelukorit toimivat kivana yksityiskohtana huoneessa. Perhoset ja kukat koristavat päätyseinää sisustustekstin ympärillä.

mustavalkoinen_lastenhuone

Vanhemman tyttären huoneessa mustavalkoisuus jatkuu kevennetysti vaaleampaan suuntaan. Valkoiseksi maalattu koivunoksa on sijoitettu lasimaljakkoon maalattujen käpyjen avustamana. Suuri peili nojaa vaatehuoneeseen menevää seinää vasten. Peilin kehykset ja sängyn helmalakana yhdessä päiväpeitteen kanssa luovat huoneeseen romanttisen ja viimeistellyn tunnelman.

 

 

Päämakuuhuone sijaitsee erillään muista makuuhuoneista avautuen olohuoneen suuntaan. Valoisassa makuuhuoneessa katse kiinnittyy ensimmäisenä näyttävään kuviotapettiin ja sen edustalla olevaan suureen vuoteeseen. Valkoinen päiväpeite rauhoittaa ja luo levollisen tunnelman huoneeseen. Pisteenä i:n päälle siro kattokruunu sängyn yllä. 

 

Vanhan meikkipöydän yllä koivunoksasta riippuu kauniita ja hillittyjä koristeita. Pimeiden iltojen tunnelmaksi oksakoristeita valaisemaan on ripustettu kausivalot. Meikkipöydän päällä oleva suuri kynttiläsomiste on Partyliten Syleily-hurricane.

koristepuu

Valoisassa makuuhuoneessa viihtyvät myös viherkasvit. Huoneen kulmaukseen sijoitettu muratti on pirteä yksityiskohta kukkatason päällä. 

 

 

Toinen muratti on löytänyt paikan ikkunaa vastapäätä olevalta seinähyllyltä. Muratin oksat kiemurtelevat hyllyllä olevien Kastehelmi -tuikkulyhtyjen ja Partyliten -kynttiläsomisteiden lomasta tuoden kontrastia ja elävöittäen asetelmaa. 

 

TEKSTI: TAIVALDECO KUVAT: TAIVALDECO ESITTELYSSÄ: LAPSIPERHEEN KOTI

 

Close Menu