KASVIT SISUSTUKSESSA

Ruukku toisensa viereen sijoitettuna ne täyttivät ikkunan leveydeltä olevan puisen penkin tai ikkunalaudan. Köynnöskasvit rönsyilivät moneen suuntaan ja uhmakkaimmat kävivät ullakolla saakka. Montaa eri lajia kasveja, hyvin hoidettuina ja kauniisti kukoistavina yksilöinä olivat tavallinen näky kodeissa. Jossain vaiheessa koitti karsimisen aika. Vähäeleinen ja helppohoitoinen sisustus niin koriste-esineiltään kuin värimaailmaltaankin tulivat suosituiksi ja kasvit vähenivät yksi toisensa jälkeen. Omaan kotiin ei kannettukaan huonekasveja. Huonekasvit toivat pitkään mieleen rakkaan mummolan tai kotipaikan, ja ajalleen ominaiset värisävyt. Leikkokukat olivat korvanneet huonekasvit sisustuksissa. Niillä sai ilmeeseen helposti uutta ilmettä. Sisustustrendien vaihtuessa usein menneestä ajasta nousee takaisin toimivia juttuja uudelleen maustettuna.

Kasvit palasivat vähäeleisinä sisustuksiin takaisin noin kolme vuotta sitten. Ensin tulivat hillityt ja helposti vaihdettavat yksittäiset oksat. Seuraavaksi kimppu sai olla runsaampi ja kauniin vihreä. Viherkasvit hyppäsivät seinähyllyille ja lipastojen päälle yksittäiskappaleina. Luonnonläheiset materiaalit alkoivat yleistyä sisustusblogeissa. Tasoille sommiteltiin erilaisia asetelmia luonnosta poimituista materiaaleista ja puunoksia tuunattiin vaateripustimiksi. Tekstiileissä ja huonekaluissa ovat alkaneet korostua entistä enemmän aidot materiaalit, puu, villa, nahka, jne. Vihersisustamisen rintamalla povataan köynnöskasvien paluuta tämän vuoden aikaan. Aika näyttää mitä vuosi tuo tullessaan. Joka tapauksessa, trendit vaihtuvat – tärkeintä on, että oma koti tuntuu viihtyisältä. Tällä kertaa inspiroidutaan kasveilla sisustamisesta.

Saat sisustukseen helposti elävyyttä tuomalla maljakkoon viherkasvin oksan. ↓Peikonlehti on trendikäs valinta kodin sisustukseen.

Tee luonnonmateriaaleista pysähdyttäviä asetelmia.

Sommittele viherkasveista näyttäviä ja harkittuja kokonaisuuksia.

Sijoita kasveja seinähyllyille koriste-esineiden tilalle. Valaistus saa kasvit hehkumaan eri tavalla.  

Piristä sisääntuloa.

Hyödynnä vuodenajat. Poimi kotipihalta tai luonnosta vuodenaikojen mukaisia kasveja.

Mustikka-aikaan saat herkullisen kimpun olohuoneen pöydälle, kokeile myös erilaisia marjaisia kimppuja.

Piristä työpöytää helppohoitoisella raparperin lehdellä.

Sommittele asetelmia lasikuvun alle.

Viimeistele näyttävillä maljakoilla.

Luo kasveilla kauniita kokonaisuuksia parvekkeelle tai terassille.

Askartele persoonallisia ruukkuja kasveille.

↓Eukalyptuksen oksat ovat trendikäs valinta maljakkoon tai  kattauksiin.

↑→Pelkistetyt kasvit tuovat hillittyä ja neutraalia kontrastia sisustukseen.

 

TEKSTI: TAIVALDECO KUVAT: KUVAPANKKI & TAIVALDECO -LOGOLLA
Close Menu