LANGATON & PARISTOTON OVIKELLO

Tekniikan kehittyessä myös ovikellojen vaihtoehdot ovat monipuolistuneet. Talon rakennusvaiheessa ovikellon johdon piilottaminen rakenteiden sisään sujuu vaivattomasti, mutta joskus ovikellon hankintaa siirretään myöhemmäksi tai ajan kuluessa halutaan remontin yhteydessä vanha ovikello päivittää uuteen. Ovikelloja löytyy useita malleja aivan perinteisistä johdollisista malleista uudempiin langattomiin malleihin. Langaton ovikello on tavallisesti nopea ja helppo asentaa. Sisäyksikön voi kantaman sisällä sijoittaa vapaammin ja painonapin saa halutessaan kiinnitettyä vaikka ulko-oveen.

langaton_paristoton_ovikell

Langattomista ovikelloista puhuttaessa ulko- ja sisäyksikkö tarvitsevat usein paristot toimiakseen. Paristoilla toimivat kellot saattavat kuitenkin kulua huomaamatta tyhjäksi. Langattomien ovikellojen rinnalle on kehitelty täysin paristottomia vaihtoehtoja tuoden lisää toimintavarmuutta. Tällöin ovikellon painonappi asennetaan ulko-oven läheisyyteen ja sisäyksikkö kytketään pistorasiaan. Joissakin malleissa ulos tulevia painonappeja tulee asennusvalmiiseen pakettiin kaksi, kahdelle ulko-ovelle, jolloin ne yhdistyvät yhteen sisäyksikköön. Langattomien verkkovirtaan kytkettävien ovikellojen hinnat liikkuvat tällä hetkellä muutamista kympeistä reiluun sataseen.

Artikkelin kuvissa esiintyy Opalin paristoton ja langaton ovikello. Sisäyksikkö kytketään pistorasiaan. Sininen led-valo palaa laitteen ollessa kytkettynä. Valo vilkkuu kellon soidessa. Sointiääni on valittavissa valmiista äänistä. Painonappi asennetaan ulko-oven läheisyyteen ruuvi- tai tarrakiinnityksellä. Painonappia ei tarvitse kytkeä verkkovirtaan, sillä se toimii laitteen sisäänrakennetun yhteyden kautta sisäyksikön ollessa kytkettynä.

TEKSTI: TAIVALDECO KUVAT: TAIVALDECO
Close Menu