MATERIA-AHDISTUS

Kun eräänä tavallisena päivänä havahtuu ruuhkavuosien keskeltä ahdistavaan tunteeseen. Siivoamisesta on tullut tunteita nostattavaa edestakaista tavaroiden siirtelyä. Tavararöykkiöitä löytyy jokaisesta ilmansuunnasta. Siivoamiseen suunniteltu aika vierähtää tavaroita keräillessä ja selvitellessä. Ne eivät mahdu kaappeihin säilytystilan ollessa jo varattuna. Imuroimiseen kaavailtu aika siirtyy toiseen hetkeen tai pöydän alta ja eteisestä siepataan suurimmat silmiin pistävät murut.

”Minne katosivat ne kauniisti värijärjestykseen viikatut pyyhkeet tai sievästi sarjoittain kaappeihin pinotut astiat?”

Järjestelmällinen ihminen nauttii kaappien sisällön järjestyksestä ja hallinnassa olevasta kodin tavaramäärästä. Kun kotona vallinnut selkeys on vaihtunut päivittäiseen epäjärjestykseen ollaan minimalistin painajaisessa.

”Kadotan inspiraationi liian täydessä kodissa”

Tavarat ja lelut ovat vallanneet kodin räjähdysmäisellä nopeudella. ”Aikakin kiitää supertehokkaasti, johan tämä posliininen maustesetti on kerennyt viisi vuotta odottaa käyttöön pääsyä.” Seesteinen tunnetila löytyy sopivasta määrästä tarpeellisia ja kauniita tavaroita, joille jokaiselle on paikkansa ja tarkoituksensa. Perhekoon kasvaessa ja mahdollisesti neliöiden pienentyessä väliaikaisesti seuraavan vuoden aikana keskitytään näiden asioiden ympärille painokkaasti. Uudenlaisten haasteiden edessä toimivien ratkaisujen löytäminen on osa taivalta kohti viihtyisämpää kotia. Viihtyisä arki ilman liiallista tavaroista huolehtimista jättää aikaa kaikkein tärkeimmille ❤

TEKSTI: TALOTAIVAL KUVAT: TAIVALDECO & KOLLAASIN KUVAT: KUVAPANKKI