MATKALLA KOTIIN

”Kun vuosia taaksepäin mieleen piirtynyt unelma ei karise mielestä millään – se on kuin tienviitta, matka, joka minun on kuljettava löytääkseni perille. Jo lapsena rustailin ruutupaperille unelmien taloa järven rannalle. Unelma sisimmässäni kasvoi köynnöksen lailla. Unelmat on tehty toteutettaviksi. Ajatus kypsyi mielessäni, huomasin hankkivani tietoa palanen kerrallaan kuin valmistautuen johonkin varuilta. Unelmat pitää sanoa ääneen, jotta ne alkavat toteutua. Kun aika on oikea voi taivaanrannassa nähdä määränpään…”

Kaikki ne vuodenkierron mukanaan tuomat vaihtelut; usvaiset kesäaamut ja maisemaa peilaava järvi. Harmaat ja värittömät syysaamut. Hauras talvinen järvimaisema kuin heräten taianomaiseen eloon kimmeltävien pakkaskiteiden saavuttua.  

Kesäkuussa 2017 työnsin lastenvaunuja järvimaisemissa hiekkatietä pitkin. Huokaisin syvään tuntien valtavaa onnellisuuden tunnetta ollessani pienellä puisella sillalla katseen tarkastellessa auringossa välkehtiviä laineita kaukaisuudessa siintävälle vastarannalle saakka. Kesä ja sen tuoma lämpö tuntuivat iholla, tuuli heilutteli hellästi hiuksia. Mieli palasi lapsuuteen. Sen saman sillan ali kuljettiin soutuveneellä sadunomaista kapeaa ja mutkittelevaa jokea pitkin suuremmalle järvelle verkoille mummon ja ukin kanssa. Nykyisin vanhempani asuvat mummolassani. Lähellä sijaitsevan lakkautetun ja tätä nykyä kyläläisten talkoovoimin entisöidyn rautatiepysäkin pysäkinhoitajana toimi aikoinaan iso-ukkini.

Seurasin tonttien myynti-ilmoituksia parin vuoden ajan ennen kuin tuo merkittävä kesä 2017 koitti, jolloin olimme kartoittamassa mahdollisuuksia pankissa. Etsimme rantatonttia suurella innolla. Selvittelin kiinnostavan tuntuisia alueita ja maanomistajia. Tiedustelin kunnallistekniikan mahdollisuutta alueilta mistä ensisijaisesti etsimme tonttia. Elokuun lopussa mahdollinen tonttiehdokas oli löytynyt, mutta ajattelin hinnan olevan liian kaukana budjetista. Keräsimme rohkeutemme ja kävimme katsomassa tonttia. Se sijaitsi alueella, josta olimme etsineet tonttia. Kunnallistekniikka oli lähettyvillä, tieyhteys ja sähköliittymä olivat tontilla valmiina. Päiväkoti ja koulu sijaitsevat melko lähellä ja työmatka pysyisi ajallisesti lähes samana. Suurella rantatontilla on myös aiemmin rakennettu rantasauna. Jätimme ostotarjouksen ehdollisena poikkeamisluvan saamiseksi. Kaupat solmittiin myönteisen poikkeamisluvan myötä. Yli kahden vuoden etsinnän jälkeen meillä on tontti järven rannalta.

TEKSTI: TALOTAIVAL KUVAT: TALOTAIVAL 
Close Menu