OLOHUONE

Maanläheiset ja viileät sävyt rauhoittavat päivän jälkeen ja erilaisten materiaalien soljuva vuoropuhelu hellii aisteja. Levollinen ja pehmeä tunnelma tuntuu viihtyisältä ja kodikkaalta. Valaistus korostaa tilan parhaita puolia ja nostaa yksityiskohdat esiin. Suuret linjat ovat selkeitä ja yhtenäisiä. Tasapainoinen ja seesteinen kokonaisuus, jossa kaikelle on paikkansa. Sellainen voisi olla unelmien olohuone. Olohuoneen punainen lanka tulee ympäröivästä luonnosta. Suuret ikkunat luovat taulun vuodenaikojen mukaan muuttuvaan järvimaisemaan.

Aamuinen usva hälvenee järven yllä ja tyyni järven pinta muodostaa koskettavan hiljaisuuden ympäristön kanssa. Ilma tuntuu raikkaalta ja lämpimältä. Harmaan sävyjen kirjo on laaja. Tuon harmaan sumuisen aamun sävyistä tulee rakentumaan tuleva olohuoneen värimaailma.

SININEN KUIN UNI

Murrettu sininen tuntuu luontevalta valinnalta tähän oleskelutilaan. Siinä on jotain unettavaa vaikutelmaa. Ikkunasta avautuva maisema ja oleskelutilan sävyt tulevat olemaan tasapainossa keskenään. Pääpaino on maanläheisissä pehmeissä harmaan ja hiekan sävyissä, joita sininen tehostaa harkituissa yksityiskohdissa kuten taiteessa ja tekstiileissä.

”Näen mielessäni sohvan yläpuolella abstraktin maalauksen, jossa toistuvat sisustuksessa käytettävät sävyt.”

TEKSTI: TALOTAIVAL KUVAT: KUVAPANKKI

Close Menu