OSA 4 – VALMIS KEITTIÖ

Tässä juttusarjassa seurataan -90 rakennetun talon keittiöremonttia. Nyt vuorossa on keittiön suunnittelun viimeinen osa – valmis keittiö.

ENNEN REMONTTIA

VALMIS KEITTIÖ

Keittiön suunnittelussa toivottiin, että tietyt toiminnot säilyvät entisellä paikallaan. Näitä olivat vesipiste, astianpesukone, keittotaso ja liesituuletin. Näiden asioiden ympärille suunniteltiin muu kokonaisuus. Keittiön tuli olla helppohoitoinen, helppohoitoisuudella tavoiteltiin selkeää ja siistiä yleisilmettä työtasolle. Perheen toiveeseen sopiva ratkaisu oli piilottaa tasoilla sijaitsevat pienkodinkoneet suureen kaappiin aamupalatarvikkeiden kanssa ja käytännönläheisesti ikkunan edessä olevan ruokailutilan yhteyteen. 

Aamiaiskaappi on sisäpuoleltaan musta kaapin työtason ollessa vastakohtaisesti vaalea. Valaistu kaappi kätkee sisälleen pienkoneet ja kahvikupit. Aamu-, väli- ja iltapalatarvikkeet löytyvät tason alta ulosvedettävästä laatikosta. Kaappi on kätevästi ruokapöydän läheisyydessä.

Valaistus mukautuu käyttötarkoituksen ja tunnelman mukaan. Iltapimeällä katosta heijastuva valo on tunnelmallinen ja pehmeä. Valaistukseksi valittiin puhtaan valkoinen (4500K) led-nauha listan sisään asennettuna / valaistuksesta aiemmin: Osa 3 Suunnittelusta toteutukseen

Vinkki: Ikeasta ostetulle tauluhyllylle mahtuvat sujuvasti kahvipurkki, sokeri sekä esim. päivittäiset vitamiinit tai lääkkeet.

Välitilaan sekä yläkaappien yläpuolelle jäävään tilaan asennettiin mikrosementti, jonka pinta käsiteltiin likaa hylkiväksi tarkoitukseen sopivalla suoja-aineella. Työtaso jatkaa välitilan kanssa harmaata ja eläväistä ilmettä, 20 mm taso on laminaattia. 

Kylmäkoneiden ylle asennettiin yhtenäinen ritilä peittämään aukkoa.

RUOKAILUTILA

Keittiön yhdelle seinälle pääsi vaikuttavan näköinen kukkatapetti – Sandbergin Ava. Tapetin pohjasävy valittiin kotona olevasta astiastosta. Tapetin sävyt vaihtelevat päivänkierron mukaan. Aamuauringon paistaessa keittiön ikkunasta sävyt ovat lämpimämmät ja kirkkaammat. Tapetti on upeimmillaan auringon siirtyessä paistamaan talon eteläpuolelle viileämpien ja syvempien sävyjen tullessa esiin. 

TEKSTI: TAIVALDECO KUVAT: TAIVALDECO

Lue juttusarjan aiemmat julkaisut:

Close Menu