POIMI IDEAT KESÄJUHLIIN

KESÄN PARHAAT JUHLAT

Kesä, mikä ihana syy juhlia. Suomen kesän ollessa lyhyt siitä on otettava kaikki talteen sydäntalven takkatuli tarinoita varten. Kesään ajoittuu monet ikimuistettavat juhlapäivät; ylioppilas- ja ammattiin valmistuneiden juhlat, häät, syntymäpäivät, rippijuhlat aina ystävien kesken vietettäviin illanistujaisiin saakka. Kesän parhaat juhlat järjestyvät kauniissa ulkoilmassa, omalla kotipihalla, vehreässä puutarhassa, mökkitunnelmissa tai kaupunkimiljöössä. Suomen kesä saattaa kuitenkin yllättää, jolloin kauniisti katetut pöydät paviljongin tai terassin suojissa pelastavat juhlat sateelta.

Helteisenä kesäpäivänä raikkaat ja kesäiset maut ilahduttavat vieraita. Juhlissa kiinnitetään huomiota ruokien ja leivonnaisten tarjoilutapaan, tarjoiluastioihin ja koristeluun. Kesäisiin juhliin sopivat erilaiset kukkaistutukset, -asetelmat ja kranssit. Ruokia voi koristella kasviksilla tai yrteillä sekä syötäväksi sopivilla kukilla. Marjat ja hedelmät piristävät juomia ja somistavat kesäisiä jälkiruokia.

Vinkki: pöytään voi kukkien sijaan tehdä sommitelman erilaisista yrteistä, josta jokainen saa halutessaan napsaista yrttejä lautaselleen.

JUHLIEN TARJOTTAVIA

Mitä juhlistetaan? Juhlan luonne ja vierasmäärä vaikuttavat tarjoiluihin ja tarjoilutapaan. Pienen porukan kesken ruoka voidaan tarjoilla pöytään, isommissa juhlissa noutopöytä on usein kätevin tapa. Ruokaa ja juomaa tulee varata riittävästi ja suunnittelussa on hyvä huomioida erityisruokavaliot.

Alkupaloja, vihersalaattia ja ruokaisampaan salaattia, leipää / patonkia & levitettä. Pääruoka määräytyy juhlien luonteen mukaan ja millaista ruokaa halutaan tarjoilla. Vaihtoehtoja on runsaasti. Erilaiset kasvis-, liha-, kala- ja perunaruoat lisukkeiden kanssa ovat suosittuja ruokia suurissa juhlissa. Rentoihin pienempi muotoisiin kesäjuhliin ovat omiaan grillattavat, täytetyt kasvikset ja ruokaisat salaatit. Jääteetä tai huurteista limonadia ja raikasta jäävettä helteiseen kesäpäivään. Jälkiruoaksi sopivat raikkaan hedelmäiset tai marjaiset tarjoiltavat.

HÄMÄRTYVÄÄN KESÄILTAAN

Ulkolyhdyt ja  kynttilät tuovat hämärtyvään kesäiltaan tunnelmaa. Kausivaloja voidaan asetella ympäristöön valaisemaan juhla-aluetta. Erittäin tunnelmallisia kausivalot ovat ruokapöydässä lopummalla kesää pimeässä illassa. Paristoilla toimivat valosarjat sopivat etenkin puutarha- ja mökkitunnelmiin mikäli sähköä ei ole aivan lähettyvillä. Iltojen viilentyessä on hyvä varata lämmittäviä vilttejä illanistujaisiin, lisäksi voidaan käyttää terassilämmittimiä. Auringon laskeuduttua kesäiltana on hyvä varautua hyttyskarkottimilla, ellei halua ikäviä seuralaisia juhliin.

 

TEKSTI: TAIVALDECO KUVAT: KUVAPANKKI
Close Menu