SISUSTUSTRENDIT 2016

PINNALLA NYT

Persoonallisuus, ekologisuus, luonnonläheisyys, seesteisyys sekä ripaus rentoa mummolatunnelmaa.

VUODEN VÄRIT

Pantone väri-instituutti julkaisi kaksi väriä vuodelle 2016, hempeää vaaleanpunaista Rose Quartz ja seesteistä vaaleansinistä Serenity. Näiden pastellisten sävyjen lisäksi tummansininen ja tummanvihreä ovat suosittuja värejä. Tikkurila julkaisi 2016 vuoden väriksi syvän metsän vihreän – sävyn Vuono. Kodin sisustus muuttuu helposti tekstiilien kautta ja tilan saa tuntumaan uudelta seinän sävyä  muuttamalla.

MARMORI, MESSINKI & SAMETTI

Marmori on tehnyt paluutaan ja vaalean marmorin lisäksi pinnalla ovat tummemmat marmorin sävyt kuten musta ja vihreä. Lämmin messinki ja kullan sävy pieninä ripauksina kuuluvat osaksi tätä vuotta. Messingin sävyinen kynttilänjalka olohuoneen sohvapöydällä tai muu pieni yksityiskohta keittiön sisustusksessa toimivat piristyksenä. Messingin sävy yleistyy keittiöhanoissa ja altaissa. Sametti on kangasmateriaalinan nousemassa esille. Samettia voidaan nähdä tänä vuonna mm. sohvatyynyissä.

PUU, VIHERKASVIT & VALAISIMET

Puu on aina pinnalla, vain puun sävyt vaihtelevat kausittain. Vaalean puun lisäksi astetta tummempi sävy tekee tuloaan sisustukseen. Puiset huonekalut kestävät aikaa ja käyttöä, niitä voidaan tarvittaessa korjata tai uudistaa ja ne kestävät usein suvussa vuosia. Myös vaneri jatkaa suosiotaan, sen arvaillaan saavuttavan suosiota keittiöissä.

Viherkasvit tekivät paluun edellisen vuoden aikaan ja näkyvät myös tänä vuonna sisustuksessa. Maljakoissa suositaan näyttävien kukka-asetelmien sijaan kevyttä ilmettä, yksi peikonlehti tai eukalyptyksen oksa sopivat monenlaiseen sisustukseen.

Valaisinten kevyt ja hillitty linja jatkavat suosiotaan. Vähäeleiset kattokruunut ovat nousemassa suosioon.

 

TEKSTI: TAIVALDECO KUVAT: KUVAPANKKI
Close Menu