SISUSTUSTRENDIT 2017

Vuoden vaihteessa käännetään katseet alkavaan uuteen vuoteen. Joulukoristeet kerätään pikku hiljaa takaisin kaappeihin. Joulua kohti rakennettu lämpöinen kotipesä saa uutta twistiä lisääntyvän valon ja mielen valtaavan inspiraation myötä. Päivä alkaa ottaa valtaa yöltä ja katseet suunnataan taas kohti kevättä. Tammikuussa koti kaipaa jotain uudenlaista, vähemmän tavaraa, enemmän järjestystä, voimakkaampaa väriä sekä harkittua seesteisyyttä unohtamatta rennon letkeää kotoilua villasukat jalassa kahvimuki kädessä hyvän fiiliksen saattelemana. 2016 vuoden sisustustrendit pohjustavat tulevaa vuotta ja muodostavat luontevan sillan uusien pinnalle putkahtelevien trendien välillä.

←Viherkasvit ovat suosittuja kodin sisustuselementtejä vuonna 2017

↑Köynnöskasvit tekevät tuloaan sisustuksiin. Ensin tulivat viherkasvit vähäeleisinä, nyt kaivataan rennosti roikkuvia oksia.

↓Vuoden 2017 väreinä nähdään syvää ja intensiivistä metsänvihreää ja seesteistä laivastonsinistä. Vihreän ja sinisen sävyt ovat tehneet tuloaan sisustuksiin kuluvan vuoden ajan. Tikkurilan vuoden väriksi 2016 valikoitui mystinen ja dramaattinen sävy M442 Vuono. Vuoden 2017 väriksi Tikkurila on valinnut H466 Angoran. Angoran sävyä luonnehditaan pehmeäksi ja raikkaaksi yleisväriksi, joka sopii monenlaiseen sisustukseen. Tämä elegantti väri huokuu ranskalaista charmia ollen samalla neutraali valinta sisustukseen. Katso lisää vuoden värin valinnasta Tikkurilan sivuilta.

Vuoden 2017 trendeihin arvellaan nousevan lämpimän ja pehmeän sävyinen terrakotta.

↓Konjakinruskea nahka huonekaluissa että tekstiileissä nousee esiin ja maustaa sisustusta upeasti pieninä ripauksina.

Vuoden 2017 marmorin, sisustustekstien ja  avonaisten pohjaratkaisujen suosion uskotaan hiipuvan.  Valkoiset ja viileät sävyt sisustuksessa väistyvät entisestään. Tulevan vuoden sisustuksessa korostuvat luonnonmateriaalit, kierrättäminen ja käsityöläisyys.

Samaan aikaan valloilla on tanskalainen käsite, Hygge, jonka perusajatukseen kuuluu kodikas tunnelma ja rentoa ajanviettoa kotona. Maailman kiireet unohdetaan hetkeksi ja nautitaan olostaan musiikin soidessa taustalla, hyvän kirjan tai lehden ollessa käsillä ja tunnelmoidaan pehmeässä valaistuksessa lukuisien kynttilöiden ympäröimänä.

Pantone väri-instituutti julkaisi vuoden värin – Greenery.  Vehreys on virkistävä ja elvyttävä luonnon väri symboloiden uusia alkuja. Color of the year 2017 / Pantone

ARTIKKELI: TAIVALDECO KUVAT: KUVAPANKKI & LOGOLLA OLEVAT TAIVALDECO, SEINÄJOEN ASUNTOMESSUT 2016
Close Menu