SISUSTUSTRENDIT 2018

SISUSTUS SAA HEHKUA LÄMPIMISTÄ SÄVYISTÄ JA LUONNOSTA

Vuoden 2018 sisustustrendeissä hehkuvat lämpimät punertavat ja luonnonläheiset sävyt, terrakottaa, punasavea, marsalaa, mudan ja toffeen sävyä. Punertavien sävyjen lisäksi pinnalle nousevat jalokivisävyt kuten violetti. Siniharmaa muuttuu kirkkaammaksi siniseksi ja metsänvihreä vaalenee seesteisempiin vihreisiin sävyihin. Ruskean uskotaan tekevän paluuta sisustuksiin. Värit ovat trendikkäitä ja vastaväreillä saadaan korostettua sisustuksessa haluttuja elementtejä. 

 

TIKKURILAN VUODEN 2018 VÄRI – Punasavea muistuttava sävy Ruukku N405

Trendianalyytikko Nina Bruun, Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike ja luova suunnittelija Päivi Häikiö valitsivat vuoden värin sekä värikokoelman. Luonto ja perinteisten käsitöiden maailma olivat inspiraationa väriasiantuntijoiden luomiin moodboardeihin, joihin vuoden värin valinta perustui.

 

PANTONE

Väri-instituutti Pantone julkaisi vuoden 2018 värin – Ultra Violet

 

NEUTRAALIMMAT VIHREÄN SÄVYT

Tumma metsänvihreä väistyy vaaleampien sävyjen tehdessä tuloaan.

 

MUSTA

Mustat keittiöt jatkavat suositaan ollen nyt erittäin trendikkäitä ja tyylikkäitä. Mustia keittiöitä on esiintynyt mm. asuntomessuilla viimeisen kahden vuoden ajan. Keittiöiden lisäksi sävyjen tummeneminen näkyy kodin muillakin pinnoilla. Tummat sävyt ovat rohkeita ja intensiivisiä – valkoiset seinät saavat kyytiä! Mieltyminen mustaan ja tummiin syviin sävyihin näkyy niin sisätiloissa kuin talojen julkisivuissa.

MATERIAALIT

Puu, nahka ja sametti ovat pinnalla. Luonnonläheisiä materiaaleja suositaan ja hankinnoissa panostetaan kestävyyteen sekä ajattomuuteen. Ekologisuus, kierrätettävyys ja materiaalien laatu ovat keskeisessä asemassa. Pyöreitä muotoja tuodaan suoraviivaisten linjojen yhteyteen; pyöreät ruokapöydät ja seinäpeilit  pehmentävät tilan tunnelmaa kauniisti. Eri puu -ja metallilajeja yhdistellään kiinnostaviksi ja yksilöllisiksi kokonaisuuksiksi.

 

Yleisesti sisustuksessa pinnalla ovat kotoilu, laatu ja pitkäikäiset ratkaisut, helppohoitoiset ja selkeät linjat, joita sisustustrendit maustavat sopivassa määrin.

 

TEKSTI: TAIVALDECO KUVAKOOSTEET: TAIVALDECO KOOSTEIDEN KUVAT: KUVAPANKKI & TAIVALDECO