SUOMEN ASUNTOMESSUT: SUOMALAISET OVAT TAITAVIA SISUSTAJIA

ASUKASBAROMETRI

Suomen Asuntomessujen oman tutkimuksen mukaan peräti 76% suomalaisista ilmoittaa olevansa taitava sisustamaan asunnostaan viihtyisän ja itselleen mieluisan. Liki puolet vastaajista kaipaa sisustukseen käytännöllisiä ja toiminnallisia ratkaisuja. Vastaajina Asuntomessujen asukkaiden ääntä luotaavassa asukasbarometissa on vuosittain noin 1 500 suomalaista iältään 20–75 vuotta.

”Asuntomessujen tekemä barometritutkimus kertoo, että suomalaiset kodit voi sisustustyylien perusteella jakaa neljään, suurin piirtein samankokoiseen ryhmään: skandinaavisesti, askeettisesti, perinteis-klassisesti sekä iloisella sekatyylillä sisustettuihin”, viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri kertoo.

Asuntomessujen kohteita on toisinaan arvosteltu siitä, että valkoinen, musta ja harmaa korostuvat sisustuksessa ja ulkopinnoissa. Asukasbarometrin mukaan suomalaisten suosituimmat sisustusvärit ovat kuitenkin valkoinen, harmaa, musta, ruskea ja beige. Ainoastaan musta jakaa mieltymyksen vahvasti iän mukaan. Kodin sisustusvärinä musta oli väreistä suosituin (52%) ikäryhmässä 20–24, kun taas ikäryhmässä 65–75 väriä suosi vain 17%. 

ASUNTOMESSUT 2019: KOUVOLA

”Heinäkuun 12. päivänä Kouvolan Pioneeripuistossa avautuvilla Asuntomessuilla katsotaan koko asuinympäristöä kokonaisuutena, erilaisten asukkaiden erilaisiin tarpeisiin syntyvien kotien ollessa kaiken keskiössä”, Honkajuuri toteaa. Pioneeripuiston asuinalue rakentuu Korian vanhalle kasarmialueelle. Historiallinen alue, jonka keskiössä ovat alueen alkuperäiset rakennukset, mahdollistaa sen, että Asuntomessujen korjausrakentamiseen keskittyvä osuus on tänä vuonna ennätyksellisen laaja. Asuntomessut Kouvolassa järjestetään 12.7.–11.8.2019.

Kouvolan asuntomessualueen sisustussuunnitelmista havaitsee, että vuonna 2019 viileä skandinaavinen tyyli on korvautumassa aiempaa lämpimämmillä ja orgaanisemmilla sisustuksilla. Messukodeissa nähdään rohkeita värityksiä, ja sisustusratkaisut ilmentävät asukkaan persoonaa.

TRENDIKOTI & SISUSTUSLOUNGE

“Viileänvalkoinen ei myöskään tule olemaan sisustussuunnittelija Malla Tapion suunnittelema Trendikoti, joka esittelee sisustuksen tämänhetkisiä suuntauksia, ilmiöitä ja värejä yhden kohteen kautta. Luvassa on runsaasti värejä sekä muotojen pehmeyttä”, Honkajuuri sanoo.

Tilassa on kattaus uutuus pintamateriaaleja, tapetteja, parketteja, linoleumlattioita ja puupaneleita. Väreillä on vahva rooli tilassa ja maaleja on käytetty innovatiivisesti yhdistelemällä. Huonekaluissa on sekä kotimaista tuotantoa, että espanjalaisia ja ranskalaisia harvemmin nähtyjä tuotteita. Vintagea ja uustuotantoa 60-luvun muotoilusta ja mm. Kouvolan Upseerikoulun alkuperäinen kunnostettu valaisin.

”Uudentyyppisellä trendi-kohteella haastamme messuvieraita pohtimaan, miten he käyttävät värejä sisustamisessa. Kertoohan tutkimuksemme, että suomalaisella on vahva usko omiin kykyihinsä sisustajana.”Honkajuuri jatkaa

Trendikodin ohella uudenlaisina sisustuselämyksinä messuilta löytyy Sisustuslounge. Trendikodin lailla se rakentuu vanhan pioneerikoulun kolme metriä korkeisiin huoneisiin. Sisustusloungessa messukävijä pääsee tutustumaan erilaisiin materiaaleihin ja tyyleihin.

Sisustuslounge toimii trendien ja erilaisten tyylien monipuolisena esittelypaikkana. Tilassa on runsaasti erilaisia sisustusmateriaaleja tyyleittäin esillä. Sisustusviikon aikana loungessa järjestetään mm. sisustusneuvontaa.

ASUNTOMESSUJEN 2019 TEEMAVIIKOT

Harrastusten viikko 15.-21.7.

  • Jutta Larm (en. Gustafsvberg) kertoo 18.7 klo 12 Asuntomessujen Asukasareenalla, kuinka omaa hyvinvointia voi tukea harrastuksilla ja terveillä elämäntavoilla.

Sisustamisen viikko 22.- 28.7.

  • Sisustamisen ammattilaisten vetämiä sisustuskierroksia ennen messujen avautumista

Remppaviikko 29.7 – 4.8.

  • Remonttipiiskuri Perttu Sirviö opastaa remppaviikolla messuvieraat kohti onnistunutta remonttia.

Historian ja tulevaisuuden viikko 5. – 11.8

  • Historiakierroksilla perehdytään Pioneeripuiston värikkääseen historiaan Kouvolan matkaoppaiden matkassa.

LÄHDE: SUOMEN ASUNTOMESSUJEN LEHDISTÖTIEDOTE JA KOHDELUETTELO

Close Menu