TALVIKUVIA TONTILTA

Pikkuinen touhusi lumilapion ja ahkion kanssa, mies pilkkoi puita ja äiti-ihminen pyöri kameran kanssa ilmansuuntia miettien ja talon sijoittumista hahmotellen. Keli vaihteli auringonpaisteesta lumituiskuun ja takaisin auringonpaisteeseen lyhyen tontilla vierailun aikana.

↑Kesäaikaan tontin reuna-alueet täyttyvät miltei kokonaan vehreistä lehdistä ja heinikosta. Kunhan pajukkoa harvennetaan sekä joitakin koivuja niin näkymät viljapellolle aukeavat ja saadaan nauttia auringonpaisteesta tiheän pusikon sijaan. Omakotitalolle ja talousrakennukselle haettiin syksyllä 2017 poikkeamislupaa, jonka saamisen jälkeen kaupat tontista solmittiin. Reilunkokoinen tontti (yli kuusituhatta neliötä) rajautuu idän puolelta järveen ja etelän suunnalta viljapeltoon.

↑Pohjoisen ja lännen puolella on paljon nuorta koivikkoa ja pajukkoa. Tontin kahdella vastakkaisella rajalla kasvaa kuusia tuomassa näkösuojaa sekä muutama yksittäinen kuusi kasvaa hajanaisesti eri puolella aluetta.

Idän puoleisella laidalla sijaitsee hirsirakenteinen rantasauna, jonka ajattelimme ensin purkaa. Talven aikaan ajatukset ovat muuttuneet ja inspiraatio kunnostamisesta herännyt. Ensi kesänä päästään mahdollisesti saunomaan puukiukaan pehmeissä löylyissä talohaaveiden ohessa ja rentoutumaan arjen pyörteistä. Ensin ennen taloprojektin käynnistymistä luvassa siis rantasauna- ja laituriprojektia.

TEKSTI: TALOTAIVAL KUVAT: TALOTAIVAL
Close Menu
error: Content is protected