TIKKURILAN VUODEN 2019 VÄRI

Tikkurila on julkaissut vuoden 2019 värin ja värikokoelman. Väriraadin valitsema värikokoelma heijastelee positiivista tulevaisuutta ja tuo muotimaailmasta vaikutteita sisustukseen yllättävilläkin väriyhdistelmillä.
Minimalistisen valkoisen, harmaan ja mustan kauden jälkeen olemme menossa kohti kirkkaiden värien aikakautta. 90-luku on tekemässä paluuta ja clashing on nyt trendikästä.

VUODEN VÄRI ON FLAMINGO 

Vuoden väriä luonnehditaan persikkaiseksimehukkaaksi ja elinvoimaiseksi sävyksi tuoden samalla ripauksen auringonpaistetta ja leikkisyyttä sisustukseen.  Valinnan taustalla kerrotaan olevan nykyhetken epävakaus, hektisyys ja ajoittain jopa kaoottisuus. Vaaleanpunaiseen taittava eksoottisten lintujen höyhenpeitteestä tuttu sävy Flamingo K319 on Tikkurilan vastaus nykymaailman epävarmuuteen. Sävyn kuvataan symboloivan avoimuutta uusille ideoille ja tuovan leikkisän asenteen nyt myös sisustukseen.

Väriraadin jäseninä toimivat Tikkurilan värimateriaaleista vastaava Irina Hanhisalo, Tikkurilan väriasiantuntija Marika Raike, luova johtaja ja taiteilija Niclas Engsäll ja trendianalyytikko ja toimittaja Susanna Björklund.

VUODEN 2019 VÄRIKOKOELMA

90-luku, flamingoparvet, mehukkaat hedelmät ja Miami – värikokoelma saa inspiraationsa Karibian rannoista, värikkäistä trooppisista linnuista, perinneväreistä ja nostalgisen Tyttökullat-tv-sarjan maailmasta

Vuoden 2019 Color Now -värikokoelman inspiraationa kerrotaan toimineen kauneuden löytäminen odottamattomasta paikasta. Vuoden värikokoelma koostuu rohkeista ja eloisista punaisen, keltaisen, sinisen ja vihreän sävyistä.

 

”Ei ole mikään salaisuus, että yhteensointuvat värit näyttävät hyvältä yhdessä. Tämä on ollut trendi sisustuksessakin jo jonkin aikaa. Mutta odottamattomat, jopa ristiriitaisilta tuntuvat väriyhdistelmät voivat olla todella upeita. Erityisesti tätä haluaisimme nähdä enemmän vuonna 2019. Älä pelkää valita jotain, josta pidät. Jos valkoinen, harmaa ja musta eivät ole sinun juttusi, seuraa rohkeasti omaa makuasi” Björklund sanoo. 

Värien blendaamisella tarkoitetaan muutaman saman värin eri sävyjen yhdistämistä toisiinsa. Yhteensointuvia sävyjä on käytetty aina. Väriraati vinkkaa unohtamaan säännöt ja yhdistelemään rohkeasti värejä keskenään huolimatta siitä sopivatko ne yhteen. Värien yhteentörmäyttämisellä, clashing, voidaan luoda jotain uutta. Yksilöllisyys ja rohkeus ohjaavat sisustusvalintoja. 


TEKSTI: TAIVALDECO, LÄHTEET: TIKKURILA & LEHDISTÖTIEDOTE KUVAT: TIKKURILA, KUVAAJA RIITTA SOURANDER

Close Menu