TALON SUUNNITTELUN FOKUKSESSA TOIMIVA ARKI

TALON SUUNNITTELUN FOKUKSESSA TOIMIVA ARKI

Pikkulapsiarkea viettävä perhe, kissa ja harrastukset haastavat arjen. Tavarat etsivät paikkaa ja katoilevat, säilytysratkaisut ontuvat ja elämä näkyy jo eteisessä. Arkieteisen hyvä puoli on ollut, että pääeteinen on pysynyt siistissä kunnossa. Miinuksia ropisee säilytystilan toimimattomuudesta. Arkieteisen suurin haaste on ollut taipua samalla eteiseksi että kodinhoitohuoneeksi. Harrastusvaatteet ja -välineet vievät ulkovaatteille tarkoitetun tilan. Lähtöä tehdessä seilataan kahden eteisen väliä etsien tarvittavia kenkiä tai asusteita. Uuden kodin sisääntulon yhteyteen suunnitellaan riittävän kokoinen vaatehuone ulko- ja harrastusvaatteille.

√ Esteettömillä, tilaa tuovilla sekä ergonomisilla ratkaisuilla toimiva arki

√ Hyvällä suunnittelulla vähennetään kurottelua ja kumartumisen tarvetta


– Siisti koti tuo hyvän mielen… Lapsiperheessä riittää järjesteltävää ja touhua välillä enemmän kuin tunteja vuorokaudessa. Maitolasi kaatuu tai lelulaatikko kumotaan silmänräpäyksessä. Arki on välillä kelloon katsomista. Kiireiset aamut sanelevat jääkö aikaa sänkyjen petaamiseen tai astioiden korjaamiseen pöydältä. Kenen myssy tai avaimet ovat hukassa kun pitäisi olla jo matkalla? Kotiin on mukava palata päivän päätteeksi kun yleisilme on siisti sisään tultaessa. Yllätysvieraiden ilmestyminen oven taakse tuntuu tapahtuvan myös sillä hetkellä kun koti on kääntynyt ylösalaisin. Ovikellon soidessa miettii mitä kerkeää pikasiivota tai minkä oven sulkea ennen kuin päästää vieraat sisään.

√ Toimiva arki tarkoittaa minulle tilojen toimivuuden lisäksi esteettisesti harkittua kokonaisuutta.

√ Ensivaikutelma luodaan sisääntulossa. Mahdolliset sotkut eivät näy ensimmäisenä kotiin tulijalle. Yleisvaikutelma on aina siisti ja kotiin on hyvä tulla.


ETEISEN TOIVEET:

√ tilava eteinen

√ eteisen yhteyteen reilunkokoinen vaatehuone

√ paikka vieraiden ulkovaatteille

VAATEHUONEEN TOIVEET:

√ vaatehuoneen ovena tilaa säästävä liukuovi

√ riittävästi säilytystilaa ulko- ja harrastusvaatteille, paikka kaikille tavaroille

√ kura-allas

√ toimiva ulkovarusteiden kuivatus, (+ kuivauskaappi)

KODINHOITOTILAN TOIVEET:

√ tila, joka on piilotettavissa

√ sijainti makuuhuoneiden ja kylpyhuoneen läheisyydessä

√ riittävästi säilytystilaa

√ pyykinkuivatukselle oma tila

√ hyvin suunniteltu kokonaisuus toimintojen osalta


KUVAT: TAIVALDECO