VALOISA LAPSIPERHEEN KOTI

 

kannustalo_lato

Valkoinen upea omakotitalo kohoaa näyttävästi pihakadun varrella. Muuttovalmiin Kannustalon Lato -talon rakentaminen alkoi tämän vuoden keväällä tontin löydyttyä. Talo nousi nopeasti elementeistä ja heinäkuussa perhe pääsi muuttamaan uuteen kauniiseen ja valoisaan kotiinsa. Pohjaratkaisua muokattiin kuusihenkisen perheen arkeen toimivaksi. Yläkertaan vievät portaat vaihtoivat paikkaansa, päämakuuhuoneeseen lisättiin vaatehuone ja kodinhoitohuone muutettiin saunan paikalle. Myöhemmin rakentuva sauna suunniteltiin omaan rakennukseensa,  jolloin keittiöön saatiin myös kätevä ruokakomero ja kotiin muutama neliö lisää alkuperäiseen pohjaan nähden.

 

VALOA, AVARUUTTA JA RENTOA SKANDINAAVISUUTTA

 

sisaantulo_paaovi

[huge_it_gallery id=”17″]

↑ Pääovesta saavutaan avaraan ja valoisaan eteiseen. Seinän sisään liukuva ovi kätkee ulkovaatteet. Tilaan sujahtaa kätevästi myös lastenvaunut ja muut pienemmät välineet, näin varsinainen eteinen pysyy myös arjen keskellä katseita kestävässä kunnossa.

↑ Kodinhoitohuone sijoittuu sisääntulon läheisyyteen. L-muotoinen tila jatkuu kylpyhuoneeseen ja ulos vievältä ovelta kuljetaan myöhemmin rakentuvaan pihasaunaan.

valoisa_olohuone

Olohuoneen suurista ikkunoista tulviva valo ja reilu huonekorkeus tuovat avaruutta alakertaan. Keittiö ja ruokailutila yhdistyvät olohuoneeseen muodostaen yhtenäisen oleskelutilan. Kodin värimaailma koostuu valkoisen, harmaan ja mustan sävyistä sekä pienistä väripilkuista. Uudet ja vanhat huonekalut ja tavarat asettuvat kokonaisuuteen luontevasti luoden harmonisen ja viihtyisän tunnelman.  Perhe on muovannut sisustuksesta oman näköisensä Helena Karihtalan avustuksella.

olohuoneen_sisustusta

makuuhuone

skandinaavinen_sisustus

↑ Luonnonmukaiset puunsävyt tuovat rennon skandinaaviseen sisustukseen kodikkuutta ja ihanaa pehmeyttä. Ajattoman kaunis fasettihiotuin laatoin pinnoitettu seinä saa sopivan ripauksen kontrastia kahdesta mustasta työtasovalaisimesta. Huomaa myös ruokakomeroon vievän oven ja laatoituksen yläreunan yhtenäinen linja. Kolme suurta ikkunaa ja ulos vievä ovi tuovat runsaasti luonnonvaloa keittiöön. Keittiössä perhe viettääkin paljon aikaa, sillä onhan tämä kodin sydän.

skandinaavinen_koti

ruokakomero

↑ Keittiöön saatiin mahtumaan kätevä ruokakomero, joka muistuttaa suurta aamiaiskaappia. Ruokakomero on toiminnallinen ja viihtyisäksi sisustettu paikka kodissa. Siellä sijaitsevat pienet kodinkoneet ja ruoka-aineet kauniisti tasoilla sekä seinähyllyillä.

valoisa_koti

↑Olohuoneesta johtavat portaat yläkertaan.

keltaista_mustaa_lastenhuoneessa

↑Yläkerrasta löytyvät kaksi lastenhuonetta ja aula eli perheen arkiolohuone tv:n katselua varten sekä wc- ja suihkutila.

lastenhuoneen_poyta

↓Alakerrassa sijaitsevat toiset kaksi lastenhuonetta.

lastenhuoneen_auto_sanky_matto

vaaleanpunaista_valkoista_lastenhuone

suloinen_lastenhuone

maljakko_ruokailutila

TALO: Kannustalon Lato 177,5 m², Muuttovalmis / Muunnettu talomallista Lato 172 A

ULKOPUOLI: vaakalaudoitus, ruutuikkunat, harjakatto, kuistin kaiteet – pystyrima

ALAKERTA: eteinen, vaatesäilytystila, wc, kodinhoitohuone, vaatehuone, kylpyhuone, 2 lastenhuonetta, keittiö/ruokailutila, ruokakomero, olohuone ja päämakuuhuone + vaatehuone

YLÄKERTA: aula, 2 lastenhuonetta, wc / kylpyhuone

LÄMMITYSMUOTO: Maalämpö

KEITTIÖ: Topi-keittiöt, SEINÄLAATTA: Pukkila Fasetti

LATTIA: Tarkett puuviilu viva saarni white

KHH, PH, WC LATTIA: Pukkila Hexagon

LASTENHUONEEN TAPETIT: Boråstapeter ja Ferm Living

MUUTA: pihasauna+kesäkeittiö ja autokatos+varasto rakentuvat myöhemmin, pihan viimeistely  

TEKSTI: TAIVALDECO KUVAT: TAIVALDECO 
Close Menu